Įspūdingiausias (man) objektas iš Raudondvario visgi buvo apleistas Tauro alaus bravoras. Visai nesitikėjau jog teks tiek jame bastytis ir pavyks į tiek daug skirtingų jo vietų patekti, kurios buvo arba pačios vertos dėmesio arba nuo jų atsivėrė nepakartojamas vaizdas :-)

Apie patį alaus bravorą galima būtų daug pasakoti, išskirčiau tai, jog šis bravoras buvo įkurtas Parčevskių (tų pačių, kurių visai gretimai dvaras stovi) ir tuo metu, šis bravoras aprūpindavo visą Lietuvą alumi. O sovietmečiu čia buvo įkurta Tauro alaus gamykla. Šis apleistas gigantas, yra gan dažnai lankoma vieta. Iš jo išnešta viskas, ką tik buvo galima išnešti, nuvirinti, nusukti, ir matyt netgi tai, ko nebuvo įmanoma. Vienok, žmonės čia mėgsta užsukti: ar šiaip pabūti ar į netoli vykstančius įvairūs festivalius. Jau paliekant dvaro pastatus, prasilenkėme su vietiniais vaikais atėjusiais pažaisti jame.

Būklė pastato… kaip ir visur – reikia žiūrėti kur koją dedi, bet lyginant su Parčevskių dvaru, bravoras dar stovės ilgai.
Daugiau apie dvarą galima pasiskaitinėti ar pamatyt anksčiau užklydusiu ten žmonių nuotraukas galima čia:
http://pamirsta.lt/2012/04/06/tauro-alaus-bravoras/
http://www.apleisti.lt/2010/07/apleista-gamykla-i-dalis/
http://www.apleisti.lt/2010/07/apleista-gamykla-antra-dalis/

Iš ties keista, kaip vos per keletą metų, iš visai dar padoraus pastato, teliko tik griaučiai… kažin ką bus galima berasti apsilankius po keletos metų.